Categorieën
1801-1900 Iedereen Kwartierstaat Vrouwen van

1806 Adriana Kroelen

bekijk Adriana Kroelen in het dynamisch geneagram

In Tilburg wordt op 14 augustus 1806 Adriana Kroelen, dochter van Johannes Kroelen (1775) en Margaretha van Eijck (1773) geboren.

doopboek 1797-1810

Op 7 mei 1829 trouwt Adriana, op 22 jarige leeftijd met Cornelis van Asten (1806).

Huwelijksregister 1829

In het jaar een duizend acht honderd negen en twintig, den zevenden der maand Mei om elf ure des voormiddags, verscheen voor ons Wethouder, Beambte van den Burgerlijken Stand der gemeente Tilburg, provincie Noord-Braband, Cornelis van Asten, oud drie en twintig jaren, gedoopt te Tilburg, den zeventienden, der maand April, des Jaars een duizend acht honderd en zes, en uitoefende het bedrijf van wever, wonende te Tilburg meerderjarige zoon van Servaas van Asten van beroep wever wonende te Tilburg en van Elisabeth Horsten wonende te Tilburg En ter andere zijde Adriana Kroelen, oud twee en twintig Jaren, gedoopt te Tilburg, den veertienden der maand Augustus, des Jaars een duizend acht honderd en zes wonende te Tilburg, van beroep lakenpluister, meerderjarige Dochter van Johannes Kroelen van beroep wever wonende te Tilburg en van Margaretha van Eijk wonende te Tilburg welke ons hebben verzocht tot het voltrekken van hun voorgenomen Huwelijk overtegaan, waarvan de Huwelijks-Afkondigingen in deze Gemeente zonder eenige verhindering zijn geschiedt, te weten: de eerste Zondag den Zes en twintigsten April en de tweede Zondag daaraanvolgende den Derden Mei dezes jaars.

Kinderen van Adrianus en Cornelis:

 1. Johannes Cornelis van Asten geboren in Tilburg in 1830.
 2. Sophia van Asten geboren in Tilburg in 1831.
 3. Johannes Servaas van Asten geboren in Tilburg in 1833.
 4. Isabella van Asten geboren in Tilburg in 1834.
 5. Johanna van asten geboren in Tilburg in 1834.
 6. Wilhelmina van Asten geboren in Tilburg in 1836.
 7. Adriaan van Asten geboren in Tilburg in 1837.
 8. Wilhelmus Antonius Johannes van Asten geboren in Tilburg in 1840.
 9. Johannes Hubertus van Asten geboren in Tilburg in 1842.
 10. Maria Philomena van Asten geboren in Tilburg in 1844.
 11. Marinus van Asten geboren in Tilburg in 1848.
 12. Hendrikus van Asten geboren in Tilburg in 1852.

† Adriana Kroelen overlijdt op 9 september 1882, op 76 jarige leeftijd, in Tilburg.

Overlijdensregister 1882

In het jaar een duizend acht honderd twee-en-tachtig, den negenden der maand September, zijn voor ons Jacobus Adrianus Antonius Kerstens, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente TILBURG, verschenen: Cornelis van Asten oud zes en zeventig jaren, van beroep wever, wonende alhier, echtgenoot en Elisius Prince oud zes en zestig jaren, van beroep winkelier, wonende alhier, geen bloedverwant van de overledene, die verklaarden aangifte te doen, dat op den zevenden der maand September, een duizend acht honderd twee en tachtig om acht ure des namiddags, binnen deze gemeente overleden is: Adriana Kroelen, echtgenote van Cornelis van Asten oud zes en zeventig jaren, van beroep zonder, geboren te Tilburg en wonende alhier wijk Korvel, dochter van Johannes Kroelen en van Margaretha van Eijk, beiden overleden. En hebben  wij hiervan onmiddelijk deze akte opgemaakt, die, na aan de verschenen personen te zijn voorgelezen, geteekend is door ons en eersten comparant doch niet door den tweeden die verklaarden nooit te hebben kunnen schrijven.

3 reacties op “1806 Adriana Kroelen”

Met heel veel plezier heb ik uw stamboom bekeken en deels aan mijn stamboom toegevoegd. Ik onderzoek ook alle vrouwelijke lijnen van de Knegtel afstammelingen 1485-nu en ieder jaar in juni kan men een boek downloaden met alle Knegtel nakomelingen. In 2012 zit daar dus ook een VAN ASTEN lijn bij via Adriana KROELEN, een Knegtel afstammeling.

Geachte Heer,

ik ben op zoek naar de ouders van cornelisz jansz van Asten. Deze persoon ook wel geheten van oosterhout komt voor in mijn stamboom. gehuwd met Engeltje Adriaensdr Schoone in 23-6-1680. Hopelijk kunt mij op weg helpen.

Hoogachtend G.van oosterhout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.