Categorieën
1801-1900 Genealogie Generatie 11 Iedereen Parenteel

1885 Karel van Asten

bekijk Tonia van Asten in het dynamisch geneagram

In Tilburg wordt op 10 november 1885 Karel Henricus Antonius van Asten, zoon van Hendrikus van Asten (1852) en Maria Petronella van den Broek (1855) geboren.

Handtekening Karel van Asten

In het jaar een duizend acht honderd vijf en tachtig, den elfden der maand November, is voor ons Jacobus Adrianus Antonius Kerstens, Ambtenaar van den Bergerlijken Stand der gemeente TILBURG, verschenen: Hendrikus van Asten, oud drie en dertig jaren, van beroep kleermaker, wonende alhier, die verklaarde aangifte te doen, dat zijne echtgenoote Maria Petronella van den Broek, zonder beroep, wonende alhier, op den tienden der maand November, een duizend acht honderd vijf en tachtig, om vier ure des voormiddags, ten zijnen huize wijk Korvel bevallen is van een kind van het mannelijk geslacht, aan welk kind worden gegeven de voornamen van Karel Henricus Antonius. Deze aangifte is gedaan in tegenwoorfdigheid van: Adrianus van Asten oud acht en veertig jaren, van beroep arbeider, en Bernardus van Amelsfort, oud een en dertig jaren, van beroep wever beide wonende binnen deze gemeente. En hebben wij hiervan opgemaakt deze akte, die na aan den verschenen persoon en getuigen te zijn voorgelezen, geteekend is door ons met hen except eerste getuige, die verklaarde nooit te hebben kunnen schrijven.

geboorteregister-1885

† Karel Henricus Antonius van Asten overlijdt op 22 februari 1943, op 57 jarige leeftijd, in Wuustwezel.

10 reacties op “1885 Karel van Asten”

In maart 2015 hebben wij op internet een foto gevonden van het grafmonument van Karel. Na verder onderzoek is gebleken dat het monument nog bestaat. Net op tijd gevonden, want in 2015 is Wuustwezel begonnen met het ruimen van ‘verwaarloosde’ monumenten. Na overleg met een ambtenaar van de gemeente Wuustwezel hebben we het ruimen van het monument van Karel kunnen voorkomen en zullen wij het onderhoud op ons nemen.

# 2-016-12-0614, Kerkhof centrum, Dorpsstraat Wuustwezel(B)

Het uittreksel uit het register. Martha Moors, de vrouw van Karel, heeft in 1943 een eeuwigdurende grondvergunning verkregen. In januari 2004 zijn deze eeuwigdurende vergunningen omgezet naar 50 jaren.


Hotel “Oranje” van onze Oom Karel ( broer van vader). Overleden 1943. De familie uit Tilburg ging met paard en wagen naar de begrafenis.

Karel is een broer van mijn vader, hij was ongetrouwd tot 1941 toen hij trouwde met Martha, een Belgische uit Brasschaat. Er is ook nog een kind geweest, heel jong overleden. Na het overlijden van Karel is Martha uit het oog verloren geraakt en de tantes Dina en Tonia kwamen in Tilburg lange tijd bij ons wonen. In 1939 was bij ons al een vaandrig [Baart] ingekwartierd, soms slopen we naar zijn kamer en keken in de gesloten glazen kast : daar bewaarde hij zijn revolver. Zijn ouders kwamen ook een keer bij ons. Midden in de oorlog, 1942, fietste ik met vader van Tilburg naar Wuustwezel, Hotel Oranje was nog niet af : alle voegen in de gevelstenen moesten zwart ingeverfd worden wat ik onzin vond en verf wegmaken, tante Tonia vertelde me het. Martha erfde de hotelinboedel, alleen een radiotoestel [Telefunken] kwam bij de tantes terug en werd bij ons opgeslagen in de bijbehorende doos. [zie : huiszoeking 1943]. Dat toestel is in 1965 kwijtgeraakt [kapot gerepareerd zei een neef. Ik luisterde er veel naar in de oorlog met mijn oor tegen de luidspreker want het toestel gaf een mooi geluid en er was zo’n groen oog in. Tante Dien was altijd de baas, zei Tonia want dan riep ze meteen : Zwijg Stil ! . Ap en ik gebruiken dat soms nog.

Bij oom Karel in De Witte stond een piano voor muziek bij de thee als er gasten waren. Op een dag kon de pianist niet optreden, er moest eerst een stemmer met een snaar komen : Karel had met een pianosnaar een binnen-bowdenkabel van zijn auto gerepareerd.

Bij Karel in Vught, bij De Witte, krullenbol = ik, links = Nelly van oom Sjef. De auto is een Amilcar (N 3794). Op de achtergrond zie je de ramen van de kegelbaan van De Witte. Jaar : 1934.

Bij Karel in Vught, bij De Witte, krullenbol = ik, links = Nelly van oom Sjef. De auto is een Amilcar (N 3794). Op de achtergrond zie je de ramen van de kegelbaan van De Witte. Jaar : 1934.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.