Reacties

 • From Frank on 1897 Huub van Asten

  Mag ik vragen hoe uw oom Huub zijn schilderijen signeerde? Was dat met enkel de naam Asten?

 • From Pierre Fouchier on 1674 Peternel Jan van Asten

  Is op 09-08-1705 getrouwd met Jan Hendrik Melis

 • From Familie van de Ven on 1943 Irma van Asten

  Hallo Irma,

  Wij zijn in het bezit van 2 schilderijen van jouw vader Huub van Asten; een met 2 paardenhoofden met duif, een van Madonna met kind. Is er binnen jullie familie iemand die interesse heeft in deze werken?

  Met vriendelijke groet,
  Familie van de Ven

 • From Joris on 1852 Hendrikus van Asten

  Textielfabriek Gebroeders Diepen. Wolmagazijn. Rechts de heer Van Asten. (Origineel is een stereofoto omstreeks 1905)

 • From Joris on 1852 Hendrikus van Asten

  Textielfabriek Gebroeders Diepen. Heer van Asten in het kantoor van de wolinkoop. (Origineel is een stereofoto omstreeks 1905)

 • From Joris on 1852 Hendrikus van Asten

  Groepsfoto. Personeel textielfabriek Gebroeders Diepen. In het midden directeur Johannes Mallen, links van hem heer Van Asten. (Origineel is een stereofoto omstreeks 1905)

 • From Joris on 1842 Bart van Asten

  Harmonie L’Echo des Montagnes is in oorsprong als liedertafel opgericht en op 7 september 1867 is de harmonie L’ Echo des Montagnes hieruit ontstaan. De harmonie is gevestigd in de harmoniezaal aan het Korvelplein. Oprichters van de harmonie: A. Verhoof, F. Verhoof, Chr. van Pelt, J. van Asten (eerste rij, derde van links), J. Boshaers, N. Naaykens, C. Horvers, A. Vermeer, J. Groene, W. Smarius, G. Mutsaerts, Smulders, Smulders.

  • From Joris on 1842 Bart van Asten

   J. van Asten was van beroep wever. Hij is een van de oprichters van de harmonie L’ Echo des Montagnes waar hij in het bestuur van de vereniging de functie van penningmeester had. Hij woonde destijds in wijk B 1-300 Korvel – Laar.

 • From Joris on 1893 Harry van Asten

  1916 Willem II verovert in Deventer de landstitel.

  Keeper: Walter van den Bergh: opgeleid door Willem II. Zijn vader is fabrikant. Zelf wordt hij opgenomen in de directie van een van de grootste textielfabrieken in Tilburg.
  Rechtsback: Louis Marse: opgeleid door Willem II. Zoon van een boekhouder. Hij wordt zelf reiziger en handelaar.
  Linksback: Harrie van Gerwen: hij speelde eerst bij Prins Hendrik en Argus. Zijn vader was schoenmaker. Zelf wordt hij directeur van een technisch bureau.
  Rechtermiddenvelder: Pim Versluys: afkomstig van ’t Zesde in Breda. Het beroep van zijn vader is niet bekend. Zelf schopt hij het tot directeur van de Nederlandse Droogdok Maatschappij.
  Spil: Harrie Mommerts: komt van schoolvoetbalteam Dionysius. Zijn vader was een kleine fabrikant. Mommerts is eerst weefmeester, later werkt hij bij de Spoorwegen. Ook wordt hij keuzemeester van het Nederlands elftal.
  Linkermiddenvelder: Louis Schollaert: komt van Excelsior (Belgie). Zijn vader was koopman. Schollaert wordt goudsmid.
  Rechtsbuiten: Harrie van Asten: Niet bekend is waar hij speelde voor hij naar Willem II kwam. Zijn vader was kleermaker. Hij werd zelf boekhouder.
  Rechtsbinnen: Jos van Son: Komt van het Bredase NOAD. Zijn vader was smid. Zelf wordt hij eigenaar/directeur van een verzekeringsmaatschappij.
  Spits: Antoon van Son: Komt ook van het Bredase NOAD. Is de twee jaar jongere broer van Jos. Zijn latere beroep is niet bekend.
  Linksbinnen: Martinus van Beurden: opgeleid door Willem II. Zijn vader was winkelier. Hij wordt zelf koopman.
  Linksbuiten: Jef Briaire: club waar hij is opgeleid niet bekend. Zijn vader was timmerman. Zelf ging hij aan de slag bij de spoorwegen.

  Veld GSV Be Quick 1887 : zuidelijk elftal : vooraan v.l.n.r. Harrie van Asten (Willem II), met o.a.Pim Versluys (Willem II), Rat Verlegh (NAC), Jan van Bel (afd. bestuur ’t Zuiden), Harry Mommers (Willem II), Chef van Son (Willem II), Toon van Son (Willem II)

  • From Joris on 1893 Harry van Asten

   1916. Kampioen Willem II Achterste rij: Jan van Bel (official van de NVB), J. Visser (scheidsrechter), Pius Arts, Harrie van Gerwen, Walter van den Bergh en Louis Marsé. Middelste rij: Pim Versluys, Harry Mommers en Louis Schollaert. Voorste rij: Harrie van Asten, Jos van Son, Toon van Son, Tinus van Beurden en Jef Briaire.

 • From Joris on 1893 Harry van Asten

  Zondag 30 april 1916 landskampioenschap Willem II tegen Go Ahead Deventer.

 • From Joris on 1600 Jacques Henricxzn van Asten

  Bron: Cultureel Brabant

  “Raadhuis” betekende in de 17de eeuw voor een dorp een groot woord. In herbergen werden heel wat gemeentebelangen behartigd. Zo was het in Tilburg en in Gilze zal het niet anders geweest zijn. De secretaris kon ook vaak zijn werk wel aan huis af en voor de raadsvergadering was de herberg trouwens gezellig. Toen na 1648 (vrede van Munster) de protestanten de lakens begonnen uit te delen, veranderde er iets. Tussen een vijandig gezinde bevolking voelde men zich in de herberg niet zo best thuis. De katholieke secretaris van Gilze, Jacques van Asten, had thuis secretarie gehouden, maar zijn protestantse opvolger als schout voelde daar niets voor. Die meende, dat er toch iets als een gemeentehuis moest komen. Daartoe werd in 1655 het zg. H. Geesthuisje (De Arme) ingericht. Dat stond op het kerkhof tegen de kerk aangebouwd. Het was eigendom van de Tafel van de H. Geest, zoals men toen de Armenzorg placht te noemen. Er moest heel wat aan verbouwd worden. O.a. werd het strooien dak vervangen door een bedekking met pannen. En dit huisje zou men dan het eerste gemeentehuis kunnen noemen, al vergaderde de gemeenteraad nadien dan nog steeds in de herberg. Het dorpshuis was maar een gebouwtje van vijf bij tien meter met twee gelijkvloerse vertrekken en daarboven een zoldertje. Toch heeft dit geval ongeveer anderhalve eeuw dienst gedaan voor kleine vergaderingen van het dorpsbestuur en lang nadien nog voor bijeenkomsten van schout en schepenen, als secretarie en als archief.