Reacties

 • From H.A.C. van Asten on 1931 Harry van Asten

  Bij Karel in Vught , bij De Witte , krullenbol = ik , links = Nelly (overl.2011) van oom Sjef. De auto is een Amilcar (N 3794) . Op de achtergrond zie je de ramen van de kegelbaan van De Witte. Jaar : 1934.
 • From H.A.C. van Asten on 1931 Harry van Asten

  De Hanomag [1949] stond bij een boer in de schuur op de Boxtelseweg in Schijndel. Een keer mocht ik hem binnen rijden, maar ik vergat de deur [scharnieren achter] dicht te doen en reed het ding vast tegen een eiken paal van het dak van de schuur. Snel stoof ik achteruit maar vader had de schuurdeuren al dicht gedaan. Ik reed met een daverende bons de lat eraf toen de deuren opensprongen. Er volgde toen een cursus stiltimmeren want de boer was thuis maar tot zover had hij niks gehoord, en later heeft hij het ook niet gemerkt hoewel ons verfwerk natuurlijk niet af was.

 • From H.A.C. van Asten on 1931 Harry van Asten

  Foto uit 1957, Pinkenbergseweg 7, Velp waar ik woonde.
  Opa op de achtergrond, ik was toen 26.

 • From H.A.C. van Asten on 1893 Harry van Asten

  Vaders auto in 1950 , een Hanomag 1940, de bekleding binnen was opgevuld met Duitse versnipperde distributiekaarten in alle kleuren. Onder een viaduct in Utrecht de rechter achterband lek en het wiel er af getrokken. Een dikke straal groene olie op de weg want de hele as kwam mee. Onderweg moest je regelmatig op een pedaaltje trappen, daarmee werd het hele onderstel “doorgesmeerd”. Het nummer is dat van het rijbewijs van 1920 [dat is er nog]. In 1949 kreeg deze auto nieuwe beige binnenbekleding. Toen de oude eruit gehaald werd bleek het capitoneren te zijn gedaan met versnipperde Duitse distributiekaarten in alle kleuren, uit de periode 1940-45. Toen de dakbekleding eruit kwam kwam de hele massa als confetti over ons heen.

1 18 19 20